Om oss

Huvudinstruktör är Mikael Stridsberg, 2 dan (Sogo Goshin Jujustu)


Född och uppvuxen i Malmö. Började tidigt med judo och gick senare över till ITF-taekwondo som jag tränade några år i ungdomen. Provat på ett antal varierande kampsporter under åren som tai chi, wing tsun och kickboxning för att nämna några.

Innan var jag instruktör i jujustu klubben Kiritsu jujustu Vellinge. Klubben har funnits i 12 år och de kör efter systemet jujustu ryu.


Jag bor idag i Bara och har startat en klubb som kommer att vara en del av Kiritsu Jujustu Vellinge, systerklubben Kiritsu jujustu Bara kommer att fokusera sig på jujutsu som självförsvar. Vårt självförsvarssystem är anpassat till svensk nödvärnslag. Vi är med i Sweden Jujutsu Ryu


Jag har varit verksam i Kiritsu Bujin Vellinge Jujutsuklubb sedan 2011.
Är instruktör för barn- och vuxengrupp sedan 2014

Graderad till 2 Dan i Jujutsu 2023

Innehar intruktörslicens 1 och 2, utbildning i Svenska Budo- & kampsportsförbundets regi.

Level 2 (Orange bälte) Kombatan (FMA)

Verksam inom Uju Taekwondo Vellinge sedan 2015.
Graderad till 7 GUP, grönt bälte med blått streck.Instruktör är Nicklas Lindgren, 1 Dan (Sogo Goshin Jujustu)


Nicklas Lindgren heter jag och har en lång och gedigen träningsbakgrund. Både inom kampsport, gymnastik, vollyboll, fotboll, alla möjliga och omöjliga racketsporter samt snowboard när tillfälle ges. Jag är utbildad snowboardinstruktör och även arbetat kort som gymnastiklärare för låg- och mellanstadiet. Jag har äntligen hittat tillbaka till sporten jag gillar mest!

Jag har tränat det mesta som går att träna i min uppväxt men det som genomsyrar mitt liv idag är Ju-Jutsu. Jag började med Ju-Jutsu som 24-åring i Umeå under tiden jag studerade. Senare har jag även tränat Ju-Jutsu i Stockholm, Kalix och Malmö för olika klubbar.


Jag tycker det är kul att se barn och vuxna utveckla sig och jag blir glad när de lär sig nya saker. Självkänslan är viktig och det är alltid motiverande att se andra växa. Sen är det alltid skönt att komma ner till träningslokalen efter jobbet och släppa allt annat runtomkring.


Som tränare gillar jag att testa nya saker. Det ska vara skoj att träna!


Nicklas är instruktör för barngrupper
Graderad till 1 Dan i Jujutsu, Svart bälte 2023.

Tränar framförallt barngruppen Samurajerna.


Så alla Samurajer måste säga hej till Nicklas när de ser honom, annars blir det 5x5x5!Instruktör är Jonas Persson, 1 dan (Sogo Goshin Jujustu)


Som ung saknade jag helt intresse för idrott och sport – datorspel och programmering och andra ”nördiga” aktiviteter var det som fångade mitt intresse. Tills jag fann Ju Jutsu.

Tränade för Helsingborg Ju-Jitsu-klubb några år till jag slutade gymnasiet. Detta var starten för mitt träningsintresse – sedermera blev det även styrketräning, ridning och styrkelyft. Efter några försök att börja träna kampsport igen landade jag till slut hos Kiritsu Bara Ju Jutsu.


Min upplevelse av Ju Jutsu är att det är väldigt mångsidig träning, man tränar både teknik, balans, rörlighet och koordination. På köpet lär man sig självförsvar. En bonus är att man kan träna Ju Jutsu oavsett kön och ålder – alla kan verkligen vara med!


Drivkrafterna för att träna och instruera är främst att det är roligt, samt att jag brinner både för att lära mig själv mer och lära ut till andra. Detta tar sig även uttryck i att jag författar klubbens kompendier.


Jonas är instruktör för barngrupper
Graderad till 1 Dan i Jujutsu, Svart bälte 2023.

Tränar framförallt barngruppen Ninjorna.


Så alla Ninjorna måste säga hej till Jonas när de ser honom, annars blir det 10x10x10! Vi ses på mattan!Välkomna ner och träna med oss. Inga förkunskaper krävs och det går bra att köra i vanliga träningskläder till en början.